Over Mij

Mijn grote passie: Dans
Van mijn grootste passie, heb ik mijn beroep gemaakt.

Al sinds ik rechtop kan zitten, dans ik graag en veel. Als 5-jarige begon ik met het volgen van verschillende danslessen, waaronder Jazz-dance, Moderne dans en Zumba. Dans is dus altijd mijn grote passie geweest en dit is straal ik tijdens een fijn dansje ook uit. Ik word er vrolijk van, geniet van de muziek en van de connectie met mijn partner. Maar ook als ik solo dans, in de woonkamer, in een club of zelfs op straat geef dansen mij een heerlijk gevoel.

Cubaanse Salsa

Sinds 2008 dans ik minimaal wekelijks Cubaanse Salsa en daarnaast ook regelmatig andere stijlen Salsa zoals L.A. en Atiempo. Maar ook Merengue, Bachata, Zouk en Kizomba.
Vanaf begin 2011 neem ik hierbij ook de leidersrol op mij. Met Margarita Avila Perez van Cubaanse Salsa Dansschool Soy Cuba heb ik enkele jaren de beginnerslessen verzorgd.

Toen ze mij in juli 2022 vroeg of ik na de zomervakantie de lessen van haar over wilde nemen heb ik meteen ‘Ja!’ gezegd. Ik vond dit aan de ene kant een grote eer, maar aan de andere kant ook wel heel spannend. Nadat ik zelf ruim 15 jaar bij haar gedanst heb ben ik op 15 september begonnen met het lesgeven aan de bestaande groepen.
Sinds juni 2023 geef ik ook weer beginnerslessen Cubaanse Salsa, want iedere danser vindt het leuk als er nieuwe aanwas op de dansvloer te vinden is!

Een leven lang leren

Ik streef ernaar elke maand een workshop of bootcamp te volgen op het gebied van verschillende soorten dans en dan vooral Cubaanse Salsa, om mezelf te blijven ontwikkelen.

Zumba

Ik geef Zumbalessen aan elke leeftijdsgroep. Hiervoor zoek ik naar vrolijke, aanstekelijke muziek van over de hele wereld. Deze muziek stimuleert mij om gevarieerde choreografie├źn te bedenken die bij volwassenen enthousiasme en plezier uitlokken terwijl zij een full body work-out leveren. Bij kinderen en jongeren stuur ik vooral aan op de ontwikkeling van motoriek en zelfvertrouwen en samenwerking.

De vele facetten van dans maken dat iedereen vindt wat men zoekt. Dansen raakt je.

Motivatie

Er zijn veel aanbieders van verschillende danslessen in de regio. Waarom moet je nou juist bij mij zijn? Daar komt het ‘Iedereen Inclusief’ weer om de hoek kijken.
Tijdens verschillende stages voor de studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening heb ik veel ervaring opgedaan met het werken met kinderen en jongeren met een (licht) verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Aandoeningen in bijvoorbeeld het Autistisch spectrum en ADHD kwam ik, gedurende de studie aan de PABO, ook tegen. Ik geef deze doelgroepen graag de kans om ook ontzettend te genieten van wat dans te bieden heeft, in een reguliere of een aangepaste groep.