De voordelen van dansen

De voordelen van dansen zijn eindeloos en liggen zeker niet alleen op fysiek gebied. Allereerst train en ontwikkel je naast je botten, spieren en conditie ook je flexibiliteit, coördinatie en motoriek.
Wist je dat dansen helpt om de bloedcirculatie te verbeteren? Begin je te zweten? Nog beter! Dit reinigt je van overtollige vloeistoffen en gifstoffen. Als je samen danst zijn deze voordelen zelfs nog groter!

Een sterk hart

Dansen is een goede activiteit om de kwaliteit van het hart te verbeteren en hart- en vaatziekten te voorkomen. Uit Italiaans onderzoek blijkt dat bij mensen met hartfalen hun gezondheid aanzienlijk verbeterde als ze dansten. De kwaliteit van hun ademhaling en hart ging meer en sneller vooruit dan degene die alleen wandelden of fietsten. Wil je hart- en vaatziekten voorkomen of je hart versterken? Dans dan iedere dag even je woonkamer rond, zodat je tegelijk ook de geleerde pasjes kunt oefenen.

Bij dansen komen verschillende hormonen vrij, zoals endorfine en serotonine, de hormonen die zorgen voor een gelukzalig gevoel. In tegenstelling tot het stresshormoon cortisol, dat neemt juist af. Kortom: Dansen maakt gelukkig!

Goed voor je hersenen

Met dansen kun je het verouderingsproces van je hersenen vertragen. Door te dansen kun je verschillende hersengebieden vergroten die achteruit gaan naarmate je ouder wordt. Onderzoek wijst uit dat als je danst volgens een choreografie je geheugen beter wordt. Daarnaast is dansen goed voor je evenwicht en balans.

Dansen is goed voor je algehele ontwikkeling

Dansen zorgt voor frisse energie, zelfvertrouwen, ontspanning, een goede weerstand en een positief zelfbeeld. Het houdt je ook in het hier en nu en maakt je hoofd leeg.
Kortom: dansen is goed voor je mentale, emotionele, creatieve en sociale ontwikkeling, zeker als je aan partnerdansen doet.

Antonio Banderas geeft in de film Take the lead een mooi voorbeeld van hoe dans, in dit geval Latin, positieve invloed heeft op de omgang van (probleem)jongeren met elkaar. https://www.youtube.com/watch?v=zlwRh9fotZQ&pp=ygUNdGFrZSB0aGUgbGVhZA%3D%3D


Heb je de voordelen van dansen helemaal in de smiezen en ben je er klaar voor om je dans carrière te starten? Check het lesrooster van de bestaande lessen op: https://let-indance.nl/index.php/lesrooster/ Of kijk op voor nog meer mogelijkheden op: https://let-indance.nl/index.php/mogelijkheden-en-ideeen/.